Sastojci: 500 g mladog sira, 250 g nemasnog jogurta, 80 g šećera, 6 kašika smrvljenih lješnika, 2 kašike ekstrakta vanilije, 200 ml hladne, jake kafe, 1/2 kašičice cimeta u prahu, 24 g piškota, kakao u prahu, za posipanje.
Priprema:
1. Pomiješajte sir, jogurt i šećer u velikoj zdjeli. Dodajte lješnike i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte.
2. Ulijte hladnu kafu u malu zdjelu i umiješajte cimet.
3. Nakratko umačite piškote u kafu pa ih posložite na dno pravougaone zdjele iz koje ćete posluživati tiramisu (30 x 22 cm, i najmanje 5 cm duboka).
4. Razmažite polovinu mješavine od sira po piškotama. Ponovite proces s ostatkom sastojaka.
5. Pokrijte prozirnom folijom i stavite 15 minuta u frižideru. Prije posluživanja pospite kakaom u prahu.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)