Brzi doručak: Ideja kako iskoristiti stari hljeb

Ako vam je ostalo hljeba, nema potrebe da ga bacate. Razmotrite ovaj prijedlog kako ga možete iskoristiti.

Sastojci:

150 g sira trapista ili gaude

150 g pileće salame (za pizzu)

3 jaja

20 g ribanog sira (parmezana)

1,5 dl kiselog vrhnja

1 kašika začinskog bilja

peršun, so, biber

8 kriški hljeba

1-2 dl mlijeka

Priprema:

Sir trapist izrendajte, a salamu izrežite na rezance.

Jaja umutite viljuškom (nije potrebno mutiti mikserom) i u njih dodajte sir, salamu, sjeckani peršun, izrendani sir, so, biber, začinsko bilje i kiselo vrhnje.

Izmiješajte u jednoliku, gustu, kašastu smjesu.

Svaku krišku hljeba kratko umočite u mlijeko i slažite u namašćen lim.

Na svaku krišku hljeba stavite dobru kašiku smjese i stavite zapeći u zagrijanu pećnicu na 180 stepeni, dok se lijepo ne zapeče.

scroll to top