Sastojci:
1 kg teleće plećke,
600 g očišćenih dunja,
1 crni luk,
3 kašike paradajz pirea,
1 kašika meda,
1 štapić cimeta,
pola šolje maslinovog ulja,
1 lovorov list,
so i biber.
Priprema:
Isijecite teletinu i dunje na kocke (3×3 cm). Polovinu ulja sipajte u šerpu i pržite isjeckan luk 5 minuta, dodajte isječeno meso, 2 čaše vode, paradajz pire, lovorov list, so i biber. Dinstajte meso pola sata. Isječene dunje propržite na drugoj polovini ulja 10 minuta.
U vatrostalnoj posudu (dimenzija 20 x 30 cm) pomiješajte lagano meso, dunje, med, štapić cimeta, stavite posudu u rernu zagrijanu na 200 stepeni, da se jelo priprema još 30 minuta. Služite toplo uz prilog od riže.