Teleći medaljoni s gljivama

Sastojci: 8 telećih medaljona, 100 g šampinjona, 5 g maslaca, 3 g ulja, 1 čehno bijelog luka, 2 lista kadulje, vrhnje za kuhanje, so, biber, senf.

Priprema:

1. Meso narežemo na medaljone, debljine 3-4 cm. U tavu stavimo mješavinu ulja i maslaca, listove kadulje te pržimo medaljone, na laganoj vatri, po 3 minute sa svake strane. Zatim medaljone i listove kadulje maknemo sa vatre na toplo mjesto.

2. U tavu, na masnoću od prženja, dodamo očišćene i na listiće narezane šampinjone, pržimo 2-3 minute dok šampinjoni ne puste vodu. Dodati jednu kašičicu senfa, so, biber i bijeli luk. Sve zaliti vrhnjem za kuhanje. Ostavite da se kuha 2-3 minute. Ovako pripremljenim sosom preliti pečene medaljone.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top