Sastojci:
400 grama sira
650 grama pilećih ili purećih prsa
pet kašika brašna
kašika mljevene crvene paprike
češanj bijelog luka
sol, biber
tri jajeta
pet kašika prezle
ulje
Priprema:
Sir narežite na osam jednakih dijelova, a onda svaki komad sira je potrebno nabosti na štapiće za ražnjiće. Pileća prsa narežite na duge trakice, a poželjno je da širina trakice bude jedan centimetar. Uklonite manje nepravilne komade.
Nakon toga, trakice piletine omotajte oko sira od vrha do dna na svih osam komada i stavite sa strane. Usitnite bijeli luk i pomiješajte s brašnom, crvenom paprikom te drugim začinima pa dobro izmiješajte. U drugoj posuditi umutite jaja i malo ih posolite.
Sada svaki štapić pažljivo prekrijte napravljenom smjesom i onda uvaljajte u jaja i na kraju u prezlu. Stavite ih u tavu sa zagrijanim uljem i pecite na srednje jakoj vatri otprilike tri minute.