Špagete s ćuftetama

Sastojci: 300 g miješanog mljevenog mesa, jaje, 50 g rendanog kačkavalja, so, kašika prezli, kašičica soli. Za sos: 300 ml soka od paradajza, glavica crnog luka, 2 pune kašike brašna, kašičica šećera, so, malo ulja.

Priprema:

1. Sjediniti sve sastojke za ćuftete i ostavite 30 minuta u frižideru.
2. Potom smjesu rukom oblikujte u loptice pa ih propržite na ulju. Pržene ćuftete izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
3. Na malo ulja propržite isjeckani crni luk. Dodajte brašno i zajedno sve pržite.
4. Sipajte sok od paradajza i začinite. Kada počne da vri, dodajte ćuftete i kratko prokuhajte stalno miješajući.
5. Skuhajte špagete i sjedinite ih sa sosom i ćuftetama. Po vrhu izrendajte sir.

scroll to top