Sada je idealno vrijeme za sadnju ruža

Ruže s pravom nose titulu kraljice cvijeća, jer to zaista i jesu. Ne samo zbog raskošnih latica i opojnih mirisa, veći i zbog ogromne otpornosti.

Ruže su vjerovatno najzahvalnije cvijeće koje možete da zasadite u svom dvorištu. Čak i ako ih ne zalivate i đubrite redovno, one će se održati i opstati.

Poslije ljetnjih cvjetnica, koje su većinom pri kraju cvjetanja, dvorišta, balkoni i bašte mahom više nisu šareni, postaju žuti i nema opojnih mirisnih latica, pa je sada idealno vrijeme da ih obnovite nekom novom cvjetnom vrstom.

Ruže su idealna biljka, uskoro će početi da cvjetaju i uljepšati vaša dvorišta. Ukoliko sada nemate vremena ili da čekate da ljetnje biljke završe svoje cvjetanje, ruže možete zasaditi i u oktobru i u novembru – tačnije, sve dok tlo ne počne da mrzne.

Ako imate više prostora, isplanirajte gdje ćete ih smjestiti ili koje vrste ćete kombinovati.

Ako želite stazu od ruža, zasadite ih u busenima od tri do pet sadnica iste sorte, dok boje mogu da budu različite. Ako želite da više dođu do izražaja, onda neka budu u istoj boji. Vrlo efektno će izgledati ako ih kombinujete sa drugim vrstama biljaka, na primjer sa ukrasnim žbunjem.

scroll to top