Rolano otkošteno pile s pečenim krompirom

Sastojci: 1 pile, 1 kašičica začina, 1 kašičica sjemenki komorača, 4 čehna bijelog luka, 2 dl maslinovog ulja, 2 kašike svježeg ruzmarina, so, biber.

Priprema:

1. Otkoštiti pile od svih kostiju da dobijete čisto meso. Smiksati začin, sjemenke komorača, bijeli luk, 1 dl maslinovog ulja, so, papar i napraviti pastu. Namazati pile izvana i iznutra, zarolati i zavezati špagom te ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći.

2. Krompir narezan na krupne komade začiniti solju, ruzmarinom i preostalim maslinovim uljem. Sve zamotati u papir za pečenje pa u aluminijsku foliju i peći 3 sata na 140 stepeni. Odmotati i pojačati gornji grijač na 200 stepeni pa peći još 15 minuta.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top