Recept za puretinu s povrćem i tjesteninom

Sastojci: 200 g špageta, 400 g purećih grudi, 3 kašike vina, 1/2 kašičice đumbira u prahu, 1 kašika suhog začina, ulje, 3 kašike soja-sosa, 150 g kukuruza šećerca, 100 g buranije, 100 g crvene paprike, 100 g crnog luka, 2 čehna bijelog luka, 100 g mrkve, 1 kašika cvjetnog meda.

Priprema:

1. Špagete skuhajte i ocijedite.
2. Bijelo meso narežite na rezance. Povrće očistite, operite i narežite na trakice. Buraniju i kukuruz obarite.
3. Meso ispecite u teflonskoj tavi na zagrijanom ulju i izvadite sa strane. Na istom ulju propržite povrće i sitno isjeckani bijeli luk.
4. Kada je gotovo, vratite meso, kuhanu buraniju i kukuruz. Dodajte začin, soja-sos, đumbir, med, vino i još malo prokuhajte.
5. U polovinu pripremljenog mesa i povrća umiješajte kuhane špagete, a zatim na njih rasporedite ostatak povrća i mesa pa toplo poslužite.

scroll to top