Proizvodi ”Tahirović” zasnovani na tradicionalnoj ručnoj proizvodnji

Sanela Tahirović, vlasnica je firme Jasal d.o.o. poznatije kao Tahirović, a bavi se proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja, meda i prirodne kozmetike. Na tržištu BiH su od 2003. godine i zapošljavaju 23 osobe.

Od prošle godine posjeduju i Haccap Iso certifikat, što će doprinjeti otvaranju vrata za plasman njihovih proizvoda na inostrano tržište.

”I ranije je bilo ponuda za izvoz na tržište Turske, Srbije i Slovenije, međutim, obzirom da je kod nas zastupljena ručna proizvodnja kojom ostajemo dosljedni našoj tradiciji, nismo imali kapaciteta za izvoz. Imamo više od 150 proizvoda koji su zasnovani prvenstveno na dokazanoj staroj alternativnoj medicini. U proteklim godinama, koliko smo prisutni na tržištu, do prije godinu nikada nismo ni od koga dobili podršku. Prvi put smo prošle godine od Općine Novi Grad dobili poticaj za zapošljavanje, a ovo je drugi. Zahvalni smo na tome i to nam puno znači”, kazala je Sanela prilikom potpisivanja ugovora za pomoć privrednicima sa predstavnicima Općine Novi Grad.

(Teglica.ba)

Redakcija

Next Post

Zašto trebamo jesti kruške

sri jan 22 , 2020
Kruške prirodno reguliraju nivo šećera u krvi što ih čini idealnom dijetnom namirnicom. Također imaju preventivno djelovanje na bolesti srca i krvnih žila jer snizuju nivo štetnog holesterola i djeluju na apsorpciju žučnih kiselina, govori nutricionistica Darija Vranešić Bender i navodi razloge zbog kojih je dobro jesti kruške. Reguliraju probavu […]