Brčko: Od danas Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

Foto: Teglica.ba

Zavod za zapošljavanje Brčko raspisuje Javni poziv za prijavu po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta 2019. Poziv je raspisan danas i trajat će do 28. januara.

Kako prenosi Radio Brčko pravo prijave imaju osobe koje pokreću djelatnosti iz oblasti poljoprivrede, a koji se odnose na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganje u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda, izgradnju, obnovu i/ili rekonstrukciju poljoprivrednih objekata i kupovinu mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju.

Jevtić je rekao kako ovaj Javni poziv Zavod raspisuje sa sredstvima iz 2019. godine te da su uslovi za prijavu isti kao i prethodne godine.

”Uslov za prijavu na javni poziv je da poljoprivredni proizvođači registruju svoju djelatnost, te da se odjave sa Zavoda i u sljedeće dvije godine budu prijavljeni na svoju djelatnost i uplaćuju poreze i doprinose”, ističe Jevtić.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju Programa iznosi 554.600 maraka, od čega je pola miliona osigurano iz Budžeta Brčko distrikta za 2019. godina, a ostatak sredstava su sredstva preostala iz Programa samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta u 2018. godini.

”U Zavodu pretpostavljamo da će u ovom Programu sredstva dobiti ukupno 25 do 30 osoba s obirom na to da je minimalni iznos isplate sredstava 20.000, a maksimalni 25.000 KM”, rekao je Jevtić.

Prema Jevtićevim riječima, Javni poziv trebao bi biti realizovan u sljedeća tri mjeseca.

(Radio Brčko)

scroll to top