Donirana pčelarska oprema kroz projekt ‘Via Dinarica’

??

Udruga pčelara ”Vrijesak” Ravno realizirala je projekat ”Naš med je Vaš”, podržan kroz projekt Via Dinarica koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Kroz ovaj projekt Udruge su nabavljeni i podijeljeni inox stolovi za otklapanje saća za svih 32 člana Udruge pčelara ”Vrijesak” Ravno, kako bi se direktno ojačao proces proizvodnje i prerade meda, a higijenska ispravnost i kvaliteta podigli na najveći nivo.

Također, ovim projektom se otvara mogućnost plasmana kvalitetnog meda na određenim prodajnim mjestima duž staza Via Dinarice čime se stvaraju uslovi za povećanje proizvodnje i zapošljavanja.

Ukupan budžet projekta je iznosio 10.298 KM, od čega je grant projekta UNDP Via Dinarica u iznosu od 7.108 KM, a preostali iznos je osigurala Udruga pčelara ”Vrijesak” Ravno uz podršku Općine Ravno u visini od 2.000 KM.

scroll to top