Priča porodice Beširević: Od prerade čurokotovog ulja do proizvodnje prirodne kozmetike

Porodica Beširević iz Ilijaša prije pet godina pokrenula je kompaniju ”Mnogo dobro”, te nije ni slutila da će od prerade čurokotovog ulja doći do proizvodnje širokog asortimana prirodne kozmetike. Danas svoje kupce imaju širom zemlje, ali Beširevići smatraju da obrti poput ovog mogu dobro poslovati kroz održavanje odnosa sa pojedinačnim kupcima i tako graditi mrežu povjerenja.

”Proizvodimo po narudžbi, naši proizvodi uvijek su svježi. Potpuno su prirodni i ne sadrže nikakve štetne, sintetičke dodatke. Zbog toga smo stekli povjerenje kupaca. Proizvodimo prirodnu kozmetiku i pristalice smo tradicionalnog pogleda na istu. Zbog potražnje, ali i tempa i načina života, u ponudi imamo i proizvode koji su umjerenog pogleda na prirodnu kozmetiku, te sadrže sredstva dozvoljena i odobrena za upotrebu u prirodnoj kozmetici u minimalnim količinama”, pojašnjava Vildan Beširević, koji stoji iza dizajn rješenja i pripreme linije proizvoda ”Mnogo dobro”, prenosi farmabih.ba.

Kaže da žele imati proizvode iza kojih će uvijek stati, odnosno za koje daju garanciju.

”Kada radite u ovom sektoru izuzetno je važno da vam se kupac vrati. Ne smijete sebi dozvoliti, da lošim proizvodom izgubite mušteriju, i u shvatanju vrijednosti tog odnosa, postavljate temelje za rast i razvoj. Trendovi se mijenjaju, nekada je novost na tržištu bila kokosova krema, nekad tikvino i čurokotovo ulje, hidrolati, mi pratimo te promjene i nastojimo ponuditi ono što se traži”, dodaje Beširević.

U ponudi imaju hladno presana, ekstra djevičanska nerafinirana ulja, nude kokosovo, bademovo, lješnjakovo ulje, zatim ulje košpica marelice, ulje divljeg nara, laneno, čurokotovo, tikvino i susamovo ulje.

”Posebnost naših ulja je u svježini. O tome i kupci vode računa, jer nešto što stoji preko šest mjeseci na rafama marketa – sigurno gubi na ljekovitim svojstvima. Postepeno se podiže svijest o važnosti kvalitete proizvoda, a s tim i naša šansa na tržištu”, zaključuje Beširević.

Njihove proizvode možete pogledati na Facebook stranici Mnogo dobro.

(Teglica.ba)

scroll to top