Počinje Sarajevo Street Food Market, bogata gastro ponuda i raznovrstan muzički program

Od 25. jula do 6. augusta popularno sarajevsko okupljalište Vilsonovo šetalište bit će u znaku Sarajevo Street Food Marketa.

Kako je najavljuju organizatori, ovaj festival dobre hrane i muzike pripremio je bogat muzički program i gastro ponudu za sve građane Sarajeva, ali i sve posjetioce.

Market će na jednom mjestu okupiti čak 24 renomirana izlagača hrane, a specijaliteti će se pripremati posebno za ovu priliku.

Street Food Marketa bit će otvoren koncertom Aleksandre Radović, a tokom prve sedmice nastupit će i drugi poznati izvođači, poput banjalučkog benda Ultrazvuk, hrvatske pop dive Vanne, te sarajevskog pjevača Mirze Pandura.

U subotu, 29. jula, za cjelodnevnu zabavu će se pobrinuti ekipa Sarajevo Matinee, koja organizuje popularne evente elektronske muzike u kombinaciji s raznim umjetničkim performansima.

Nedjelja, 30. jula je rezervisana za koncert Željka Samardžića.

Street Food Market je namijenjen posjetiocima svih uzrasta, pa će tako i oni najmlađi moći uživati u brojnim radionicama i predstavama. Također, cijeli prostor Marketa će biti pet frendly zona.

Ulaz na sve događaje Street Food Marketa je, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS, besplatan.

Resorni ministar Kenan Magoda rekao je kako su svi dobrodošli na ovaj gastro-muzički događaj koji će zasigurno obilježiti ovo ljeto u Sarajevu.

-Sarajevo je poznato po dobroj gastronomiji i sjajnoj zabavi. Izuzetno sam ponosan što smo građanima Sarajeva, ali i svim posjetiocima omogućili besplatan ulaz na Street Food Market. Dakle, ulaznice nisu potrebne, samo dobra volja i pozitivno raspoloženje. Festival je namijenjen svima i zahvaljujući organizatorima i raznovrsnom programu svako će pronaći nešto za sebe – istakao je Magoda, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

scroll to top