Odluka suda: Najveći shopping centar u BiH može ići na prodaju

Sud je donio odluku da kompanija “Delta Real Estate”, u vlasništvu biznismena Miroslava Miškovića, može prodati tržni centar “Delta Planet”, iako se tome protivi “Niskogradnja” Laktaši koja ih je tužila za 18 miliona KM.

Banjalučki portal Capital je ranije objavio da je “Niskogradnja”, koja je gradila tržni centar “Delta”, tužila “Delta Real Estate” tvrdeći da joj je ostala dužna 18,4 miliona KM za izgradnju tog centra.

Preduzeće u vlasništvu Ljubomira Ćubića je uz tužbu podnijelo i prijedlog za određivanje mjere obezbjeđenja kojom bi sud Miškovićevom preduzeću zabranio da otuđi, optereti ili da raspolaže nekretninama koje se nalaze u njegovom vlasništvu i to upravo na izgrađenom tržnom centru sa pripadajućim zemljištem.

Međutim, Okružni privredni sud u Banjaluci je taj prijedlog odbio, a rješenje ovog suda potvrdio je i Viši privredni sud.

“Što se tiče sudske mjere obezbjeđenja, postupak je pravosnažno okončan rješenjem Višeg privrednog suda kojim je potvrđeno rješenje ovog suda. Prvostepenim rješenjem odbijen je prijedlog predlagača da se odredi sudska mjera obezbjeđenja kojom bi se protivniku predlagača zabranilo da otuđi, optereti ili raspolaže sa nepokretnosti koja u naravi predstavlja izgrađeni tržni centar, sa pripadajućim zemljištem”, naveli su iz Okružnog privrednog suda Banjaluka.

Capital podsjeća da je u prijedlogu Ćubićeve firme za mjeru obezbjeđenja navedeno je da se pregovara o prodaji tržnog centra i da bi to znatno otežalo njihovu naplatu ako dobiju spor.

Inače, u tužbi “Niskogradnja” tvrdi da su dodatni radovi koje su morali da urade značajno izmijenili sam projekat, ali i vrijednost radova, dok je u odgovoru na tužbu “Delta Real Estate” ove navode odbacila i optužila “Niskogradnju” za loše odrađene radove.

Delta planet je pri otvaranju predstavljen kao najveći shopping centar u BiH.

(Izvor: Biznisinfo.ba)

scroll to top