/FOTO/ Završen sajam ”Dani šljive” u Gradačcu: Dodijeljene medalje za kvalitet izloženih proizvoda

Završnog dana 48. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije ”Dani šljive” u Gradačcu su dodijeljne medalje za kvalitet izloženih proizvoda.

Senzornu analiza uradili su stručnjaci sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu. Predsjednica Komisije za ocijenu kvaliteta proizvoda prof.dr. Nermina Spaho je dostavila rezultate urađene stručne procjene organoleptičkih svojstava dostavljenih uzoraka.

Priznanja ovogodišnjeg međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije ”Dani šljive” je uručio Nedžad Nuhanović, suorganizator i direktor firme Boms-expo.

Mljekara Meggle d.o.o. Posušje dobila je zlatne medalje za proizvode Iced Coffee-Espresso Macchiato i Iced Coffee-Caffe Late te srebrenu medalju za Iced Coffee-Cappuccino.

Jukan eko-hrana iz Gračanice je dobitnik zlatne medalje za proizvode Damaskna ruža-hidrolat, Muskatna kadulja-hidrolat i Sprej za grlo. Srebrena medalja je dodijeljena za proizvod Ulje ruže i kantariona – Uni sprej za lice i tijelo.

Organizator sajama ”Dani šljive” dodijelio je zlatne medalje firmama Bio Organic ”Podrinje” iz Milića za Organski sok od jabuke, maline i kupine te Porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu ”Marinković i sinovi” vlasnika Stojana Marinkovića za proizvode Šljivovica 44% vol., proizvodnja 2001. godina.

scroll to top