Sastojci:
3 srednje tikvice,
250 g feta sira,
pola veze kopra,
3 jajeta,
100 g brašna,
50 g prezli,
4 struka mladog luka,
so, biber,
ulje.
Priprema:
Operite i narendajte tikvice. Stavite ih u cjediljku, posolite i ostavite oko pola sata da se ocijede. U međuvremenu, isjeckajte mladi luk i pomiješajte ga s izmrvljenim feta sirom. Dodajte sitno isjeckani kopar i brašno, biber i so, ali ne previše jer je feta slana.
Dodajte umućena jaja i sve dobro sjedinite. U ovu smjesu dodajte ocijeđene tikvice i sve još jednom promiješajte. U većoj tavi zagrijte ulje, pa sipajte po kašiku smjese od tikvica i pržite oko pet minuta na svakoj strani. Stavite na kuhinjski papir da se ocijede od viška masnoće.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)