Palačinke s paštetom za doručak

Sastojci za palačinke: 200 – 250 g brašna, 1 jaje, 200 ml mlijeka, 2 kašike maslinovog ulja, so, 100 – 150 g blitve.

Za paštetu: 1 konzerva tunjevine, 3 jaja, 3 kisela krastavca, 90 g majoneze, zrnati senf, 25 g maslaca.

Priprema:

1. U posudu stavite glatko brašno i mlijeko te dobro razmutite, dodajte jaje, so, ulje i sitno rezan samo zeleni dio blitve, pa sve sjedinite. Neka odstoji minimalno jedan sat.
2. Tava ne treba biti jako zagrijana jer će u tom slučaju palačinka biti pregorena, a ne svijetlozelene boje.
3. Peći u tavi na malo masnoće na jednoj i drugoj strani oko 1 minutu. Ohlađene palačinke premazati paštetom od tunjevine.
4. U blender stavite tunjevinu, kuhana jaja i kisele krastavce. Dodajte majonezu, biber, zrnati senf i omekšali maslac. Dobro izmiksajte i ostavite u frižideru sat prije mazanja na palačinke.

scroll to top