Ovogodišnji Kiss Food Fest donosi odličnu zabavu i program za građane Kiseljaka i regije

Udruga “Šareno brdo” i ove godine organizuje Kiss Food Fest, čiji je cilj promocija gastro – scene Kiseljaka, mjesta koje je već desetljećima poznato po dobroj hrani i piću. Ovogodišnji festival trajat će tri dana, od 1. do 3. septembra a bit će smješten na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku.

O uspjehu prošlogodišnjeg festivala još uvijek se govori u ovom mjestu, a građani, kao i izlagači, se raduju ponovnoj prilici kušanja gastro kreacija. Događaj se organizira u saradnji s Općinom Kiseljak, a podržali su ga i poznati brendovi Sarajevski kiseljak d.o.o, Ožujsko pivo i Molson Coors BH d.o.o., Grad Kaštela (Republika Hrvatska), Ministarstvo obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, te brojni drugi.

Trodnevni gastro – program pratit će i brojne muzičke izvedbe, uključujuči i sastav Zlatne žice, DJ G i DJ Soul te bendovi Domino Efekt i Tregeri. Prvi dan festivala posvećen je promociji široko poznate kiseljačke pogačice, jela specifičnog za ovu lokalnu zajednicu po kojem je Kiseljak poznat. Opjevanu pogačicu u augustu 2022. godine Općina Kiseljak, u saradnji sa Federalnim ministarstvom kulture i sporta, kandidirala je za UNESCO popis zaštićene nematerijalne baštine. Posjetitelji će prvi dan imati priliku kušati ovo jelo besplatno, uz široku ponudu i drugih jela street food karaktera.

 

scroll to top