Znate li šta je najbolje piti pred spavanje?

Vjerovatno ste dosta puta čuli da ne bi trebali jesti prije spavanja, kako ne biste imali problema sa kilažom. Ipak postoje neki napici, koje bi bilo idealno popiti prije spavanja, kao neku vrstu noćnog detoksa, kako biste uspješno skinuli nekoliko centimetara u struku.

Sastojci ovih detoks napitaka, blagotvorno utiču na naš organizam, pa će aktivirati naš metabolizam i olakšati proces mršavljenja.

Sok od krastavaca

Krastavac ima malo kalorija, a obiluje antioksidantima, pa čisti vaše tijelo od svih štetnih materija tokom noći. Sok od svježeg krastavca, razblažite vodom i popijte pred spavanje. Rezultat ćete vidjeti nakon svega nekoliko dana. Još je efikasnije ako soku od krastavaca dodate svježe cijeđeni limunov sok.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira pomaže vašem tijelu da bolje apsorbuje hranljive materije, a stručnjaci tvrde da ga je najbolje piti pred spavanje. Pomoći će i u boljem varenju hrane. Čaj od đumbira biće neuporedivo ukusniji, ako mu dodate malo malo limuna.

Zeleni čaj

Ispijanje zelenog čaja pred spavanje, prije svega poboljšava kvalitet sna. Uz to, ubrzava metabolizam i efikasno razgrađuje masnoće u tijelu. S obzirom na to da je zeleni čaj pun antioksidanasa, pomaže u gubljenju tjelesne težine i topljenju masnih naslaga.

Sok od grejpa i cimeta

Sok od grejpa bogat je vitaminom C, pa prije svega utiče na kvalitet vašeg imuniteta. Uz to, ovaj napitak ubrzava rad metabolizma.

scroll to top