Otvoren ured za poljoprivrednike

U prostorijama Općine Domaljevac-Šamac (prostorije bivše banke u prizemlju) nedavno je započeo s radom ured Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.

Osnovna svrha ureda je omogućiti poljoprivrednicima da mogu na vrijeme, brzo i adekvatno dobiti sve potrebne informacije, prijavljivati poljoprivrednu proizvodnju u svrhu ostvarivanja poticaja kao i druge usluge vezane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

”Ukoliko uzmemo u obzir da je poljoprivreda osnovna djelatnost naših stanovnika i da veliki broj domaćinstava osigurava egzistenciju preko poljoprivrede, otvaranje ureda ovakvog tipa je od izuzetnog značaja za naše područje”, izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić.

Redakcija

Next Post

Uživajte u okusu kolača s kafom i medom

pet jan 31 , 2020
Sastojci: 125 g maslaca, 200 ml slatkog kondenziranog mlijeka, 2 kašike meda, 1 kašika instant-kafe, 250 g keksa “petit beure”, 1 šoljica badema, 200 g čokolade za kuhanje, 2-4 kašike ulja. Priprema: 1. U posudu staviti maslac, kafu, med i kondenzirano mlijeko i kuhati na laganoj vatri. 2. Keks i […]