Novi kulinarski trik – jaje pečeno u rerni

Iako ih najčešće kuhamo u ključaloj vodi, ili ih pržimo u tavi, jaja takođe mogu i da se peku u rerni.

Dovoljno je samo da ih poredate i pečete oko 30 minuta na 180 stepeni. Nakon pola sata, jaja stavite u hladnu vodu sa ledom kako bi se brže ohladila i kako se ne bi prepekla, a žumanjak će zadržati zlatnu, žutu boju.

Ovakav način spremanja traje duže, ali za razliku od prženja ili kuhanja u vodi, u rernu možete staviti mnogo više jaja.

Pored toga što ih u isto vrijeme možete spremiti mnogo više, još jedna prednost je skidanje ljuske, koje ide mnogo brže ako su jaja pečena u rerni.

Pečeno jaje možete prerezati po sredini, i nožem samo odvojiti ljusku, a ako vam treba cijelo jaje, ubacite ga u čašu sa vodom i izmućkajte. Na taj način ljuska će napući, i u dva tri poteza moći ćete da je ogulite.

scroll to top