Da li je vaš zamrzivač ponekad toliko pun hrane da ne znate ni šta je unutra? Hrana koju zamrznete zapravo može da traje prilično dugo, ali uslov je da je pravilno zamrznete.
Klinički profesor na odjeljenjima za mikrobiologiju i patologiju u medicinskom centru NIU Langone Filip Tijerno kaže da je stavljanje vruće hrane direktno u zamrzivač loše jer može da snizi temperaturu vašeg zamrzivača i slučajno djelimično odmrzne ostalu hranu. Ponovljeno odmrzavanje i zamrzavanje može podstaći rast bakterija i ozbiljno uticati na teksturu i ukus vaše hrane.
Takođe, može da izazove i prekomjerno nakupljanje leda u vašem zamrzivaču, što može biti muka za čišćenje. Da biste izbjegli sve ovo, on kaže da uvijek treba da pustite hranu da se zagrije na sobnoj temperaturi prije nego što je premjestite u zamrzivač. Samo pazite da ne ostavljate hranu na sobnoj temperaturi duže od dva sata.