Ne bacajte iscijeđen limun: Zaledite koru i iskoristite kasnije

Limun je jedan od rijetkih vrsta voća s korom vrijednom koliko i njegova unutrašnjost. Međutim, problem je što sok od limuna i koru ne trebamo u isto vrijeme.

Limunova kora jedan je od najbržih načina kojim svom jelu možete dodati esenciju sunca, ali ponekad vam istovremeno ne trebaju sok i korica, a ovi trenuci koji se ne sinhroniziraju mogu vam ostaviti cijelu hrpu kore od limuna koje još niste spremni potrošiti.

Korisnik Reddita nedavno je podijelio savjet za sve koji imaju slične poteškoće.

“Ponekad mi za jelo treba samo malo limunove kore, a ne da mi se ići u trgovinu po tako malo limuna. Zato, nakon što iscjedim limun za sok, ostatak ostavim u zamrzivač te ga koristim kad mi zatreba. Srećom, kora od limuna dobro podnosi smrzavanje. Dakle, kada koristim svježi sok od limuna, ostatke kore ostavim u zamrzivač i koristim je kad zatreba”, dodao je.

Kora limuna zapravo ne utječe na teksturu jela, pa zapravo nije važno hoće li se dobro smrznuti. Samo kora jednog limuna trebala bi poslužiti za više jela, tako da ne zauzima puno mjesta u zamrzivaču.

Vjerojatno bi isto uspjelo i s narandžom ili limetom, ali limun je najšire rasprostranjen kao i korištenje njegove kore u kuhanju. Limunova kora sastavni dio je brojnih recepata, a volimo je u pecivu i zobenim pahuljicama.

Ovo je pametan potez iz dva razloga – jednog očiglednog i manje očiglednom. Očito je da zamrzivač usporava propadanje limunove kore, što vam omogućuje da ga koristite kasnije, kada zatreba. Manje je očito da je sjeckanje limunovih kora dosadno, jer im je kora mekana, a zamrzavanje ih malo učvrsti, što olakšava posao. Zato sljedeći put kada napravite limunadu ili bilo koje drugo jelo ili piće za koje je potrebna hrpa sokova od limuna, stavite kore u zamrzivač i bacite ih u ledeni okvir. U budućnosti će vam biti jako drago što jeste.

(Izvor: Klix.ba)

scroll to top