Mljekarski sektor jedan od najuređenijih sektora u FBiH

Sastanak ministra Hrnjića i predstavnika kompanije Meggle

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je danas, u sjedištu Ministarstva, s predstavnicima kompanije Meggle.

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva su saopćili da su ministra Hrnjića s aktuelnim stanjem u ovoj kompaniji upoznali izvršni direktor Megglea za jugoistočnu Evropu Marjan Vučak i izvršna direktorica Megglea u Bosni i Hercegovini Jadranka Penava.

Vučak i Penava su istakli zadovoljstvo kretanjima u mljekarskom sektoru u Bosni i Hercegovini, kao i odnosom Federalnog ministarstva prema ulaganjima koje kompanije iz oblasti mljekarstva realiziraju na području Bosne i Hercegovine naglasivši da se radi o jednom od najuređenijih sektora u Federaciji BiH.

Prema riječima predstavnika ove kompanije neophodno je usmjeriti određene resurse na veći stepen finalizacije proizvoda u Bosni i Hercegovini čime bi se poboljšao izvoz gotovih proizvoda u inostranstvo, a ujedno i smanjio deficit koji naša zemlja bilježi u ovom sektoru.

Tokom sastanka, navedeno je u sopćenju, ministar Hrnjić se zahvalio na kontinuiranim rezultatima koje ova kompanija bilježi na tržištu BiH, ističući da je i sam kao jedan od direktora imao priliku učestvovati u razvoju ove mljekarske industrije i upoznati funkcioniranje ovog složenog sistema proizvodnje i prerade mlijeka.

Iskazana je opredijeljenost za nastavkom saradnje i dodatnim razvojem poslovnih prilika na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona koji je ujedno lider u proizvodnji mlijeka u Federaciji Bosne i Hercegovine za što je ministar Hrnjić obećao punu podršku u realizaciji predstavljenih planova, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

scroll to top