/FOTO + VIDEO/ Ovako je restoran ”Trešnja” dočekao zvanice i goste sajma ”List”, umjetnost osoblja restorana

I ove godine, kao i ranije, na Međunarodnom sajmu turizma i ekologije ”List”, Restoran ”Trešnja” iz Bistarca kod Lukavca pobrinuo se za adekvatan prijem zvanica i gostiju u Domu kulture, pa su pripremili bogatu gastronomsku ponudu.

Svi su mogli uživati u vrhunskoj hrani iz domaće ali i internacionalne kuhinje.

Vrsni majstori u kuhinji i vješte ruke osoblja restorana Trešnja, pripremili su zanimljive i ukusne hranjive uratke, od kanapea do voćnih aranžmana.

Spoj tradicionalnog i modernog, dobro poznatih bosanskih jela, ali i slasnih pizza i ribljih specijaliteta čine Restoran ”Trešnja” smješten na putu Tuzla – Lukavac u blizini skretanja za jezero Bistarac. Ideja o otvaranju ovog ugostiteljskog objekta nastala je 2016. godine, a cilj je bio ponuditi odnosno izgradili porodični restoran u kome će moći uživati sve generacije ljudi. Ubrzo je ta ideja realizovana, a tradicionalna i moderna kuhinja u ovom objektu žive i danas i pokazuju se kao uspješna ideja i realizacija, što potvrđuje sve veći broj onih koji žele probati hranu ovog restorana.

U restoranu ”Trešnja” građani željni dobre hrane mogu isprobati sve vrste jela sa mesom, zatim jela sa roštilja, domaća kuhana jela, riblje specijalitete, kao i paste ili pizze. Ono što krasi ”Trešnju” jest ugodan i topao ambijent, vrsni kuhari, ljubazno i posvećeno osoblje, što je svakako preduslov za dobar rad i razvoj ugostiteljskog objekta.

Prilikom pripreme jela ovog restorana biraju se uvijek svježe namirnice, na zadovoljstvo svih građana. Iz Restorana ”Trešnja” poručuju da posjete ovu riznisu ukusa i uvjere se sami u izvrsnost pripremanih bosanskih i internacionalnih jela.

scroll to top