Uz ćevape i pljeskavice koji se tradicionalno peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan ukus, marinirajte komade mesa nekoliko sati prije – i to uz trikove i savjete kuharice Klare Louer.
Ova kuharica tvrdi da odlična marinada može da se napravi od samo tri sastojka – jogurta, bijelog luka i soli.
U posudi pomiješajte jogurt i so sa bijelim lukom – količina zavisi od kilogramima mesa koje imate, a Klaira po pravilu koristi jednu kašiku soli s bijelim lukom na svaku šolju jogurta, prenosi Lifehacker.
Vas, naravno, ništa ne sprječava da dodate i neke svoje začine po želji.
Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate da spremate na žaru, stavite piletinu u kesicu i ostavite u frižideru preko noći, ili barem šest sati prije pečenja.
Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ubrusom i pecite.
(Izvor: Nezavisne novine)