Manifestacija ”Dani voća” okupila više od 50 izlagača

Foto: Fena

U organizaciji Voćnog kluba Brčko, danas je na Trgu mladih počela deveta turističko-privredna  manifestacija “Dani voća”.

Koordinator Voćnog kluba Savo Lukić kaže da su na ovoj manifestaciji izlagači predstavili svoje domaće voće, mesne, mliječne i proizvode od meda, te razne rukotvorine.

-Dvodnevna turističko-privredna manifestacija ‘Dani voća’ u Distriktu ove godine okupila je više od 50 izlagača iz Brčkog i susjednih gradova i ovo je odlična prilika za manje proizvođače, kao i kupce jer na jednom mjestu mogu probati i kupiti domaći proizvod -istakao je Lukić.

Jedan od izlagača je i Brčak Bećir Bešimović koji se bavi već sedam godina domaćom proizvodnjom likera, meda, pekmeza, sirćeta, različitih pripravaka i čajeva.

– U ponudi imam 38 različitih vrsta likera i ovo mi je jedan od naprodavanijih proizvoda i mogu reći da nema kontinenta gdje nisam poslao ovaj liker – istakao je Bešimović.

Članice Udruženja žena “Žena” iz Janje kod Bijeljine izložile su domaću zimnicu, a predstavica ovog udruženja Ramiza Bogaljević povodom ove manifestacije kaže da su peti put u Brčkom.

Suzana Stanojević iz Modriče ponudila je po prvi put svoju domaću tjesteninu koju proizvodi već godinu dana od domaćih proizvoda.

“Dani voća” u Brčkom trajaće do subote 14. oktobra, a pokrovitelj ove manifestacije je Vlada Brčko distrikta.

(Izvor: Fena)

scroll to top