Ljetna salata s tjesteninom

Sastojci: 500 g tjestenine, 150 g kačkavalja, 200 g pileće šunke, 2-3 obarene mrkve, 15 kisjelih krastavčića, 1 kisjela crvena paprika ili pečena crvena paprika, 1-1,5 l jogurta , 200 g majoneza, so po želji

Priprema:

1. U posoljenoj i pouljenoj vodi obariti tjesteninu. Zatim je proprati hladnom vodom, dodati malo ulja i promiješati. Ostaviti da se ohladi.
2. Kačkavalj, šunku, obarenu mrkvu, krastavčiće i papriku isjeći na kockice, pa dodati ohlađenoj tjestenini.
3. Zatim dodati 1 l jogurta, majonez i po želji posoliti, pa sve dobro izmiješati da se sastojci povežu.
4. Sutradan pošto će tjestenina upiti jogurt, dodati još 1/2 l jogurta.
5. Salatu servirati u činijice.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top