Recept za brzinski sos od paradajza idealan za paste i pice

Naučite kako da samo za par minuta pripremite savršeni paradajz sos koji možete koristiti za premazivanje pice ili kao preliv za najukusnije bolonjeze.

Sastojci:

  •     1 konzerva sjeckanog paradajza
  •     Nekoliko listića bosiljka i tamjana
  •     3 kafene kašičice kečapa
  •     3 kafene kašičice prezli
  •     So
  •     Biber
  •     2 kafene kašičice maslinovog ulja
  •     2 kafene kašičice parmezana (po želji)
  •     Prstohvat šećera

Priprema:

U jednu činiju izručite konzervu paradajzda i „lomite“ velike komade viljuškom. Ostavite poneki djelić paradajza, ne morate sve pretvoriti u kašu.

Isjeckajte sitno listiće bosiljka i tamjana.

Dodajte u činiju začine, kečap, prezle, so, biber i maslinovo ulje i promiješajte. Na kraju dodajte parmezan.

Ostavite smjesu prekrivenu u frižideru dva do tri dana i koristite kao preliv za pastu ili picu.

Prijatno!

scroll to top