Kuhanje jaja se čini poput vrlo jednostavnog zadatka za koji vam i nisu potrebne posebne kulinarske vještine. Ipak, ne uspije svaki put onako kako ste zamislili.
U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta za kuhanje jaja uz pomoć kojih ćete svaki put dobiti upravo ono što želite.
Važno je jaja kuhati u dovoljno vode da pokrije sva jaja, tako da je voda barem centimetar iznad njih. Također, u vodu je dobro dodati malo alkoholnog octa, sol i prstohvat sode bikarbone prije nego što se zagrije, kako bi se jaja bolje moći oljuštiti.
Jednom kad ih spustite u vruću vodu, pustite ih da se kuhaju 10 do 11 minuta, ovisno o veličini.
Nakon što skuhate jaja, tajna je u tome da ih odmah prebacite u ledenu kupelj, odnosno zdjelu napunjenu ledom i s malo hladne vode, kako biste zaustavili daljnje kuhanje u jajetu i što prije ih ohladili.
Ovo je jako važno da biste jaja lakše očistili, a da zadrže konzistenciju, koji jaja ostavlja u ledenoj kupelji barem pet minuta prije nego što ih počne čistiti.
(Izvor: Klix.ba)