Sastojci: 400 g janjećeg buta bez kostiju, 1 crni luk, 1 čehno bijelog luka, so, pola kašičice korijandera, 1 kašika sorćeta, ruzmarin, biber u zrnu. 1 kašika maslinovog ulja, 10 g grođica, 2 kašičice grožđica, 2 kašičice aleve paprike, pinjoli, 1 kašika paradajiz pirea.
Priprema:
1. Očistite crni i bijeli luk. Crni luk isijecite na kolutove, bijeli luk usitnite sa solju, a korijander, ruzmarin i biber grubo usitnite u avanu. Pomiješajte sve sastojke pa dodajte sirće i promiješajte.
2. Meso isijecite na sitnije kocke, uvaljajte ga u marinadu, pritisnite i ostavite da odstoji preko noći. Nanižite meso na ražnjiće i ispecite na roštilju ili u gril tavi.
3. Preostaloj marinadi dodajte maslinovo ulje, grožđice, alevu papriku, pinjole i paradajiz pire. Dobro promiješajte i kuhajte lagano dok ne dobijete sos željene gustine.
4. Poslužite janjeće ražnjiće u marinadi sa kuhanom rižom i sosom.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)