Hrenovke u tijestu

Sastojci:
500 g brašna
1,5 čaša mlijeka
7 g kvasca
100 ml ulja
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
250 g hrenovki
1 žumance
susam po želji

Priprema:

  1. Mlijeko ugrijte da bude mlako. Odvojite dio i u njemu rastopite kvasac sa šećerom i soli te ostavite da nadođe. U brašno uspite kvasac i preostalo mlijeko te mijesite dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Pokrijte i ostavite da se udvostruči.
  3. Hrenovke izrežite na željenu dužinu. Tijesto razvucite i režite pravougaonike dužine hrenovki. U svaki pravougaonik stavite hrenovku i zamotajte.
  4. Poredajte u tepsiju i premažite umućenim žumancem i kašikom vode. Po želji pospite susamom.
  5. Pecite na 180 stepeni 15-ak minuta.
scroll to top