Gastro-turistička manifestacija ‘Uštipak fest’ u subotu u Čapljini

Simpatičnom rečenicom “‘Ko o čemu, baba o uštipcima”, organizatori gastro-turističke manifestacije “Uštipak fest” najavili su ovogodišnje izdanje festivala koji će se održati 28. septembra na glavnom čapljinskom trgu s početkom u 17 sati.

Na trgu će biti postavljene drvene kućice s potrebnom kuharskom opremom za pripravu uštipaka, a miris tradicionalnih hercegovačkih uštipaka širit će se čapljinskim trgom sve do kasnih večernjih sati.

Posjetitelji će kušati uštipke, degustirati sir, pršut, vino i pivo, a potom će kroz mini radionice s bakama u tradicionalnim nošnjama doznati kako se nekada spravljao uštipak i korisne savjete za njihovu pripremu te uživati u zabavno-glazbenom programu u kojem će sudjelovati Trio Gušt i kulturno-umjetnička društva.

Organizatori ističu kako će, pored toga, hercegovački ugostitelji predstaviti ponudu svojih uštipaka pa će posjetitelji napokon doznati tko to u Hercegovini pravi najbolje uštipke koji će biti i nagrađeni.

Djeca su više nego dobro došla te se za njih pripremaju posebna iznenađenja – Lino party s Lino uštipcima; pregršt zanimljivih igara s uštipcima, balonima, maskotama.

U saradnji s partnerima i sponzorima festivala bit će predstavljena i “Trpeza naših predaka”, stoji u najavi događaja.

(Fena)

scroll to top