/FOTO/ U Zenici otvoren 15. sajam ”Dani organske proizvodnje”

U cilju prezentacije organske proizvodnje i domaćih oraganskih proizvoda,  danas je u Zenici otvoren 15. sajam ovih proizvoda ”Dani organske proizvodnje”.

”Ovom prilikom na štandovima u centru Zenice svoje organske proizvode izlaže 20 organskih proizvođača sa prostora Federacije BiH i povezati ih sa lokalnim proizvođačima, ali i kupcima, ciljevi su ovog sajma, a namjera nam je i poslati poruku donosiocima odluka da moraju pokrenuti aktivnosti u poljoprivrednom sektoru, koji još uvijek nije na nivou na kojem bi trebao da bude počev od poticajnih mjera pa do obezbjeđenja daljih uslova razvoja poljoprivredne proizvodnje”, ističe u ime organizatora, Sejad Herceg, predsjednik Saveza udruženja organskih proizvođača Federacije BiH – Organsko FBiH.

U organizaciji sajma ”Dani organske proizvodnje”, navode organizatori, do sada su uvijek imali podršku Grada Zenica.

”Poljoprivredni proizvođači i poljoprivreda u zadnjih pet godina imaju našu ogromnu podršku, a pogotovo ove godine, koja je za njih bila veoma teška, prvo zbog hladnog proljeća, a potom zbog visokih temperatura, i Grad Zenica će i dalje podupirati poljoprivrednu proizvodnju, jer ovo je zdrava hrana“, naglasio je Fuad Kasumović, gradonačelnik  Zenice.

scroll to top