/FOTO/ Otvoren novi veliki tržni centar, posao dobilo 400 radnika

Belamionix u Tuzli - naselje Miladije

Svečanim presijecanjem vrpce danas je u Tuzli u naselju Miladije svečano otvoren reprezentativan novi tržni centar kompanije Belamionix.

Vrpcu su, u društvu zamjenika direktora Belamionixa Eldina Omića, presjekli gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

Belamionix u Tuzli

Belamionix u Tuzli – naselje Miladije

Izgradnjom ovog modernog objekta na lokaciji nekadašnjeg Guminga, zapadni ulaz u grad Tuzla dobio je novu vizuru, a građani mjesto za ugodno druženje i kupovinu. Otvaranjem ovog objekta, ističu iz ove kompanije, želja im je bila prije svega da svim kupcima sa ovog područja a i šire, ponude jedan vrlo reprezentativan i sadržajan centar, za koji su sigurni da će biti neizostavno mjesto porodičnog druženja, dobre zabave, kao i mjesto ugodne i povoljne kupovine.

”Važno za istaći da je izgradnja novog Belamionix tržnog centra u Tuzli zahtijevala angažman većeg broja izvođača radova kako bi on dobio ovako impozantan izgled i uređenje a naročito smo ponosni na činjenicu da su na svim tim poslovima bile angažovane isključivo domaće kompanije na čemu smo im posebno zahvalni”, kazao je Omić.

Belamionix u Tuzli

Belamionix u Tuzli – naselje Miladije

Čestitke i riječi pohvale za realizaciju ovog projekta vlasnicima, direktorima, ali i svima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji uputio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

”Ovo je dokaz da jedna ruina, ruševina na ulazu u grad Tuzla može biti, angažmanom domaćeg kapitala, domaćeg znanja, naših investitora, pretvorena u reprezentativan i jedan velelepni objekat, a koji će biti prepoznatljiv, ne samo za Tuzlu i ovo područje, nego i za Živinice i Lukavac kao tačka koja spaja te gradove. Stoga možemo danas uputiti riječi zahvalnosti vlasnicima i direktorima Belamionix-a, za angažman na ovom projektu, a kako bismo mi, građani Tuzlanskog kantona, imali još jedno mjesto gdje ćemo u jednoj ugodnoj atmosferi provesti vrijeme, kupovati i provasti kvalitetno vrijeme sa našim najbližim“, kazao je danas premijer Halilagić.

Belamionix u Tuzli

Belamionix u Tuzli – naselje Miladije

Na prostoru od oko 20.000 metara kvadratnih, uz veliku podrzemnu garaža u kojoj je samouslužna auto praonica, smješteni su i hipermarket, velika dječija igraonica, DM drogerie market, Pepco, Sinsay, Zlatarna Dar, Sport vision, Penti, Metro obuća, Domod, Juventa, Planika obuća, A.N modni studio, mesnica Semić, apoteke Rose pharm i Gral, Pet shop Orlando, frizerski salon Elma, cvjećarna Evely, Iskra mobitel, mjenjačnica, modni butici, Lutria BiH, Duhanpromet, Ilk doo, Olymp sport, Kani silver, PS Gaming, caffe bar Vellas, restoran Pikaso i drugi sadržaji.

Vrijednost ove investicije kompanije Belamionix je oko 30 miliona KM, a u objektu je posao dobilo oko 400 osoba.

Belamionix u Tuzli

Belamionix u Tuzli – naselje Miladije

scroll to top