/FOTO/ Održan sajam ”Naše domaće, sada i ubuduće”

U Bužimu je održan jedanaesti sajam zdrave hrane pod prepoznatljivim nazivom “Naše domaće, sada i ubuduće”.

Sajam je postavljen na Trgu Alija Izetbegović, a svečanost otvaranja zbog kišnih uvjeta održana je u velikoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje Bužim  u organizaciji Udruženja žena ”Izvor” iz Bužima.

Ovo Udruženje osnovano je 2004. godine i danas broji preko 300 vrijednih članica. Dani žene za sela imaju za cilj podizanje svijesti o važnosti žene u društvu, ukidanje margina na kojima se žene nalaze te odavanje priznanja njihovom radu i trudu. Žene imaju veliki značaj za razvoj ruralne sredine, unapređenja uvjeta života te smanjenja siromaštva na selu.

Na samom početku svečanosti prisutnima se obratila Jasmira Mehić, predsjednica udruženja koja se zahvalila svima koji su pomogli da ovaj projekat deseti pu za redom ugleda svjetlo dana.

Prisutnima se obratila i o bitnosti održavanja ovog sajma govorila je i Samra Mehić, ministrica privrede u Vladi USK, a nakon nje i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sulejman Kulenović.

Sajam je svojim obraćanjem otvorio načelnik općine Bužim Mersudin Nanić koji je posebno pohvalio rad udruženja žena Izvor te naglasio da ovaj sajam prevazilazi nivo jednog udruženja te da je potrebno da se u budućnosti oko organizacije istog uključe institucije. U tom kontekstu naglasio je da je podrška općine Bužim ovom veoma značajnom projektu neupitna i u budućnosti.

scroll to top