Festival hrane ”Konjic Food Fest” 13. oktobra, ko će pripremiti najbolju Begovu čorbu?

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic uz pokroviteljstvo Općine Konjic organizuje 11. Festival hrane “Konjic Food Fest” koji će biti održan u srijedu 13. oktobra u Sportsko rekreacionom centru “Partizanovo”.

Cilj manifestacije je predstaviti bogatu gastro ponudu konjičke općine, poljoprivredne i druge proizvode prepoznatljive za ovaj dio BiH, kvalitetom i raznolikošću pod motom “MADE IN KONJIC”.

Festival hrane će uz pridržavanje epidemioloških mjera okupiti izlagače sa raznovrsnom gastro ponudom, prerađevinama od voća i povrća, izlagače sa mliječnim i mesnim proizvodima, medom i pčelinjim proizvodima, te ljekobiljem.

Osim Konjičana, na Konjic Food Festu predstavit će se i gosti iz BiH, članice udruženja žena, koje proizvode prehrambene proizvode.

Manifestacija će trajati od 11 do 17 sati i takmičarskog je karaktera. Ovom prilikom biće proglašeni najbolji kuharski timovi u pravljenju Begove čorbe i najuređeniji štand.

“Čajanka”,”Kestenijada”, riblji specijaliteti, slatka i slana iznenađenja, te bogat cjelodnevni zabavno muzički program, samo su mali dio onog što očekuje posjetioce Festivala hrane u Konjicu.

scroll to top