/FOTO/ Održan 11. Festival hrane ”Konjic Food Fest”

Foto: Radio Konjic

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic uz pokroviteljstvo Općine Konjic danas je po 11. put organizovao Festival hrane ”Konjic Food Fest” koji je okupio 80 proizvođača hrane i izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Manifestacija je održana na platou Sportsko-rekreacionog centra ”Partizanovo”. Cilj ”Konjic Food Fest-a” je predstaviti bogatu gastro ponudu konjičke općine, poljoprivredne i druge proizvode prepoznatljive za ovaj dio BiH, kvalitetom i raznolikošću pod motom ”Made in Konjic”.

Festival hrane je ove godine okupio izlagače sa raznovrsnom gastro ponudom, prerađevinama od voća i povrća, mliječnim i mesnim proizvodima, medom i pčelinjim proizvodima, te ljekobiljem. Dodijeljene su i nagrade za neke takmičare.

U takmičenju pripreme Begove čorbe na 11.Festivalu hrane prvo mjesto podijelile su dvije kuharske ekipe iz Konjica.

Nagradu za najljepše uređen štand dobila je Izeta Hondo iz Podorašca, a nagradu na najljepše upakovan proizvod Elma i Almir Hodžić iz Glavatičeva kod Konjica.

Festivalu su prisustvovali predstavnici vlasti Konjica, HNK, ali i BiH. Prilikom otvaranja prisutnima su se obratili načelnik općine Konjic Osman Ćatić, sekretar pri Ministarstvu za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Hamdo Tinjak, te ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HNK Donko Jović.

scroll to top