Pohovani fileti oslića

Sastojci:

8 fileta oslića,

50 g kapara,

2 čehne bijelog luka,

1/2 vezice svježeg ili pola kašike suhog timijana,

2,5 kašike senfa, ulje za prženje.

Za paniranje:

2 jaja,

100 g pšeničnog oštrog brašna,

250 g prezle,

2 kašike slatkog vrhnja,

biber,

so.

Priprema:

1. Kapar fino nasjeckajte s bijelim lukom i timijanom pa izmiješajte sa senfom.
2. Jednu stranu fileta oslića premažite nadjevom, preklopite i učvrstite. Jaja izmiješajte s vrhnjem, solju i biberom.
3. Savitke panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu.
4. Ispecite ih u zagrijanom ulju.
5. Pohovane savitke poslužite s kriškama limuna uz salatu od krompira i rukole.

(Teglica.ba / kuharica.avaz.ba)

scroll to top