/FOTO/ Četiri bh. kompanije predstavile svoje proizvode u Kelnu

Četiri kompanije iz Bosne i Hercegovine učestvuju na ovogodišnjem Sajmu prehrambene industrije Anuga 2021 u Kelnu koji je počeo danas i traje do 13. oktobra. Na ovom sajmu svoje proizvode predstavili su Mladegs pak iz Prnjavora, Anđelić iz Trebinja, AS Holding iz Jelaha i KolMix iz Velike Kladuše.

Izlagači iz BiH predstavili su se sa začinskim biljem i začinima, gotovim supama, kečapom, prelivima, žitaricama, slastičarskim proizvodima, čajem, kafom, keksima i mnogim drugim proizvodima.

Ove kompanije su među vodećim privrednim subjektima u BiH u svojim proizvodnim kategorijama, kao i na polju trgovine, distribucije, izvoza i razvoja djelatnosti kojom se bave već duži niz godina, te su već postali priznati i prepoznatljivi partneri kako domaćih, tako i međunarodnih klijenata u cijelom svijetu.

“Nadamo se da će izlagači iz BiH u Kelnu uspostaviti veliki broj kontakata sa novim partnerima, te sa jednim brojem njih ostvariti i dobru poslovnu saradnju, ali i obnoviti već postojeće veze i nastaviti dalju saradnju”, naveli su iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

scroll to top