Doručak gotov za pet minuta

Sastojci: 100 g putera ili margarina omekšanog na sobnoj temperaturi, 3 glavice bijelog luka,  2 supene kašike maslinovog ulja, vekna hljeba, 2 supene kašike isjeckanog peršunovog lista, po želji mocarela ili parmezan.

Priprema:

  1. Omekšajte puter ili maslac na sobnoj temperaturi, a zatim isjecite čehna bijelog luka bez da ga ljuštite, tako da se vide njegovi vrhovi.
  2. U pleh stavite papir za pečenje i na njega aluminijumsku foliju. Čehna bijelog luka poredajte i poprskajte maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni, pola sata.
  3. Kada se luk ohladi istisnite čehna iz ljuske i krupno nasjeckajte. Naerendajte sir i nasjeckajte peršun.
  4. Pomješajte peršun, luk, sir i so sa puterom.
  5. Isjecite hljeb na kriške i namažite smjesom, a zatim hljeb zapecite u zagrijanoj rerni 3-4 minuta.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top