Domaći buredžici

Sastojci:

1/2 kilograma mljevenog mesa (to je mjera za srednju veličinu tepsije)

so, biber, začin tipa vegete po želji

puter

jogurt

mileram

bijeli luk

Priprema:
Mljeveno meso, so, biber, ko voli začin tipa vegete, izmiješate i dodajte malo kisele vode, kako ne bi bilo tvrdo kad se ispeče.

Tepsiju pouljite. Smjesu rasporedite u jufke i složite u tepsiju. Izrežite i začinite sa istopljenim puterom.

Peći 45 minuta do jednog sata na 180 stepeni. Bolje da se peku duže na laganoj vatri.

U zdjelu izlijte litar jogurta, dodajte milerama po volji, te isjeckajte ili izrendajte po želji bijelog luka.

Kada se buredžici ispeku sačekajte da se ohlade i zalijte smjesom od jogurta, milerama i bijelog luka. Poklopite tepsiju da bolje upiju jogurt.

scroll to top