Danas vam donosimo recept za pripremu čorbe od cvekle.
Ova količina sastojaka je dovoljna za šest osoba, a potrebno vam je 70 minuta da sve pripremite.
Sastojci:
1 kg cvekle
1 l vode
Kašičica ulja
1 glavica crnog luka
Prstohvat majčine dušice
Kašika suhih biljnih začina po ukusu
So
Biber
Svježi peršun za dekoraciju
Priprema:
U šerpu stavite cveklu u kori da se kuha, kako bi sadržala sve vitamine i minerale. U drugoj posudi prokuhajte isječen luk sa majčinom dušicom. Kada cvekla omekša, ogulite je i zajedno sa lukom izblendajte. Ispasiranu smjesu prelijte vodom, posolite, dodajte suhi biljni začin i ostavite da se kuha još desetak minuta.
Sklonite sa vatre, a prije samog posluživanja posolite, pobiberite i pospite isjeckanim peršunom.
(Teglica.ba / zdravija.com)