Čokoladne puslice za sladokusce

Sastojci:

2 bjelanca,

150 g šećera,

nekoliko kapi limuna,

50 g kakaa.

Priprema: 
1. Bjelanca pjenasto umutite sa limunovim sokom uz postepeno dodavanje šećera. Mutite dok ne dobijete čvrst snijeg. Nakon toga lagano umiješajte kakao i od dobivene smjese slastičarskom špricom vadite puslice.
2. Sušite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 120 stepeni oko sat vremena. Kada su gotove nemojte ih odmah vaditi iz pećnice, već ih ostavite unutra dok se potpuno ne ohlade.

(Kuharica)

Redakcija

Next Post

Hercegovina: Povoljni vremenski uslovi za rezidbu vinograda

pet jan 17 , 2020
Za hercegovačke vinogradare nema odmora. U velikim vinogradima, u toku je rezidba loze i obrada vinograda. Pogoduju im povoljne dnevne temperature. Rezidba vinove loze i zimsko oranje prve su i najvažnije agrotehničke mjere. Od 5. decembra, kada je počela u vinogradima Agrofina, loza je orezana na više od šezdeset hektara. Јutarnje […]