Ako vam je ostalo hljeba, nema potrebe da ga bacate. Razmotrite ovaj prijedlog kako ga možete iskoristiti.
Sastojci:
150 g sira trapista ili gaude
150 g pileće salame (za pizzu)
3 jaja
20 g ribanog sira (parmezana)
1,5 dl kiselog vrhnja
1 kašika začinskog bilja
peršun, so, biber
8 kriški hljeba
1-2 dl mlijeka
Priprema:
Sir trapist izrendajte, a salamu izrežite na rezance.
Jaja umutite viljuškom (nije potrebno mutiti mikserom) i u njih dodajte sir, salamu, sjeckani peršun, izrendani sir, so, biber, začinsko bilje i kiselo vrhnje.
Izmiješajte u jednoliku, gustu, kašastu smjesu.
Svaku krišku hljeba kratko umočite u mlijeko i slažite u namašćen lim.
Na svaku krišku hljeba stavite dobru kašiku smjese i stavite zapeći u zagrijanu pećnicu na 180 stepeni, dok se lijepo ne zapeče.