Bimal dobio saglasnost za preuzimanje još jedne kompanije

Dioničarsko društvo Bimal iz Brčkog dobilo je saglasnost za preuzimanje Fabrike stočne hrane “Bečejka” od firme “Eraković”, objavljeno je na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije Srbije.

Bimal dd je dio Bimal grupe koja u Srbiji posluje preko osam firmi od koji je Bimal agri u Bečeju, a porodična firma “Eraković” već 23 godine trguje žitaricama.

Dogovorena transakcija podrazumijeva da “Eraković” formira zavisno društva u kome će Bimal steći 66,67 posto udjela, dok će Veselin Eraković steći 33,33 posto.

Firma Eraković će u novu firmu unijeti Fabriku za proizvodnju stočne hrane Bečejka, kao i istoimene žigove proizvoda, a u sljedećem koraku ta će firma biti pripojena bečejskom Bimal Agriju.

Podsjetimo da je BIMAL 2019. godine kupio i fabriku za proizvodnju jestivog ulja BIMAL SUNCE u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike Bečejka nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji, rečeno je tada iz kompanije.

Sticanjem vlasništva u fabrici stočne hrane Bečejka, BIMAL stvara dodatan potencijal i poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

U sastavu BIMAL Grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkom i BIMAL SUNCE u Somboru, BIMAL Trading i BIMAL Invest u Beogradu, BIMAL Agri u Bečeju, i ŽITOPROMET i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP u Brčkom.

(Izvor: Biznisinfo.ba)

scroll to top