Ako radite ove tri stvari brzo ćete skinuti salo sa stomaka

Ilustracija

Smanjivanje kalorija, unos više proteina i praćenje ugljikohidrata su popularne metode za skidanje viška kilograma. Ove metode mogu pomoći kod neželjenog sala na stomaku, ali to ćete brže postići ako radite ove tri stvar.

Smanjenje masnoće oko trbuha može nas učiniti sretnijima i zadovoljnijima. Dr. Michael Mosley podijelio je svoja tri zlatna pravila kojih se ljudi trebaju pridržavati ako žele skinuti salo s trbuha.

Povremeno postite

Povremeni post temelji se na ideji da se neko vrijeme jede prema redovnom rasporedu, a zatim neko vrijeme posti. Tokom dana ne biste trbebali unositi više od 800 kalorija.

Ne samo da jednostavno gubite na težini jedući manje kalorija, već vaše tijelo reagira na stres od posta pojačavanjem funkcije hormona kako bi olakšalo gubitak težine i sagorijevalo masnoću za energiju. Kratkotrajno gladovanje može izazvati promjene u tijelu koje olakšavaju sagorijevanje masti.

Radite trening visokog intenziteta

Važno je u svoju rutinu uvesti i tjelovježbu koja je od vitalnog značaja. To je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za dug i zdrav život. Međutim, vrijedno je spomenuti da sama vježba neće biti dovoljna da se riješimo tvrdoglavog sala, ali svakako pomaže da ga držite pod kontrolom.

Jedite manje šećera

Ukoliko želite što brže skinuti salo sa trbuha, ključno je smanjiti unos šećera. U svoju ishranu uključujete smoothieje i prirodne sokove, kao i slatko voće poput ananasa i manga.

Također, zamijenite i prerađenu hranu, poput bijelog hljeba, tjestenine i čipsa, zravijim opcijama poput kvinoje ili smeđe riže.

(Izvor: Klix.ba)

scroll to top