Tiramisu je italijanski desert koji sljubljuje kafom namočene piškote s bogatom kremom na bazi šlaga i sira mascarpone. U ljetno vrijeme izbacite sirova jaja iz recepta, a okuse slasnog tiramisua osvježite sa sočnim voćem poput borovnica.
Sastojci: 250 g svježih borovnica, 150 g vrhnja za šlag, 150 g mascaropone sira, 30 g šećera u prahu, 4-6 piškota, crna kafa za umakanje piškota, kakao u prahu za posipanje.
Priprema:
1. Odlomite piškote na manje komade i kratko ih namočite u hladnoj kafi. Prebacite piškote na dno staklene čaše u kojima ćete posluživati desert.
2. Preko namočenih piškota dodajte nešto svježih i opranih borovnica.
3. Mikserom istucite vrhnje u šlag zajedno sa šećerom u prahu. U smjesu ručno umiješajte i mascarpone sir. Dio smjese prebacite preko borovnica u čaši.
4. Ponavljajte postupak i slažite namočene kekse, voće i kremu dok ne potrošite sve sastojke.
5. Na kraju posipajte desert s zaslađenim kakaom u prahu.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)