Dekorativni tart

Sastojci:

250 g brašna,
125 g putera,
prstohvat soli,
2 kašike smeđeg šećera,
3 kašike hladne vode,
4 jabuke,
kašika gustina,
50 g šećera,
malo cimeta,
žumance,
kašika mlijeka.

Priprema:

Napravite tijesto od brašna, putera, soli, šećera i vode. Rukama ga oblikujte, pospite brašnom, uvijte u providnu foliju i ostavite u frižider na pola sata da odstoji.

Jabuke očistite pa isijecite na listiće. Stavite ih u zdjelu, dodajte šećer, gustin i cimet. Tijesto stavite na radnu površinu i oklagijom razvucite, pa ga prebacite u okrugli pleh i stavite u frižider da još malo odstoji, a zatim poredajte gusto jabuke unutar tijesta i premažite mješavinom žumanceta i mlijeka.

Pospite šećerom i pecite u zagrijanoj rerni oko 45 minuta. Ispečen tart ohladite i po želji poslužite uz kuglu sladoleda od vanile.

scroll to top